AKTUELNO

Presek vesti koje su obeležile proteklu sedmicu.

PONEDELJAK, 19. decembra - ANKARA, BERLIN, CIRIH - Tri POVEZANA teroristička napada? (FOTO+VIDEO)

Foto: Tanjug

Svet se u jednom danu suočio sa tri napada - u Turskoj, Nemačkoj i Švajcarskoj, za koje mnogi smatraju da su možda i povezani teroristički akti. U Ankari je ubijen ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov, koga je pucnjima iz pištolja usmrtio bivši tuski policajac na otvaranju ruske izložbe fotografija. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je nedvosmisleno ocenilo da je to bio teroristički akt.

UTORAK, 20. decembar - LEKARI NE IZLAZE NI NA PAUZU! Čekaonice u domovima zdravlja KRCATE!

Na pregled se, zbog velikih gužvi, čeka i po nekoliko sati. Kako je rekao epidemiolog Predrag Kon, u Beogradu je u period od 12. do 18. decembra u domovima zdravlja registrovano 24.724 obolelih od akutne respiratorne infekcije (ARI) i 346 obolelih sa kliničkom slikom gripa (OSG).

Foto: Franck_Michel via Foter.com CC BY

SREDA, 21. decembar - Premijer Vučić obišao vojni poligon u Moskvi (FOTO)

Foto: Tanjug

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u jednodnevnoj poseti Moskvi, obišao je jutros jedan od poligona ruske borbene avijacije, gde je prisustvovao prezentaciji aviona i vojne opreme Ruske Federacije. Vučić sastao se sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom sa kojim je zaključio dogovor o preuzimanju šest aviona "mig 29".

ČETVRTAK, 22. decembar - MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA ITALIJE: Ubijen je Anis Amri - terorista iz Berlina! (FOTO+VIDEO)

Italijanska agencija Ansa javila je, pozivajući se na više izvora istrage, da je u pucnjavi u Milanu ubijen upravo osumnjičeni za napad u Berlinu - Anis Amri. Ansa navodi da je Amri ubijen tri sata posle ponoći u mestu Sesto San Đovani u blizini Milana tokom rutinske policijske kontrole. Policija je od Amrija tražila dokumenta, a on je iz ranca izvadio pištolj, pucao i ranio policajca Kristiana M., koji nije životno ugrožen.

Foto: Printscreen Facebook

PETAK, 23. decembar - HRVATSKA ODBLOKIRALA SRBIJI POGLAVLJE 26!

Foto: Beta/Pixabay

Kako saznaju mediji, Hrvatska je odblokirala Srbiji poglavlje 26. Ministar spoljnih poslova Davor Ivo Štir je objavio da je Hrvatska odblokirala Srbiju. - Stekli su se uslovi da možemo podići rezervu oko Poglavlja 26, a želim reći da ćemo u okviru Poglavlja 23 pratiti ispunjavanje svih obaveza što se tiče nacionalnih manjina s naglaskom na hrvatsku manjinu - izjavio je. Kao komentar na ovu vest, premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ironično da je "Srbija očigledno u poslednjih sedam dana jako napredovala".

SUBOTA, 24. decembar - PREMINULA VESNA VULOVIĆ! (FOTO+VIDEO)

Najpoznatija stujardesa sa ovih prostora Vesna Vulović, koja je 1972. godine preživela pad "Jatovog" aviona sa visine od 10.000 metara, preminula je u svom stanu u Ulici despota Stefana u 67. godini. Ona se nekoliko dana nije javljala na telefon, pa su zabrinuti prijatelji pozvali policiju koja je obila stan i njeno telo pronašla u petak popodne u kupatilu. Uzrok smrti zasada nije poznat, ali je bilo očigledno da je preminula pre nekoliko dana.

Foto: Printscreen Youtube

NEDELJA, 25. decembar - SRUŠIO SE AVION U CRNO MORE! Nema preživelih, nađeno deset tela! (FOTO)

Foto: Tanjug AP

Avion ruskog Ministarstva odbrane "Tu-154" sa 93 osobe srušio se jutros u Crno more nakon poletanja iz Sočija prema Siriji, a spasilačke ekipe locirale su ostatke letelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara Ruski predsednik Vladimir Putin proglasio je ponedeljak danom žalosti zbog 93 ljudi koji su poginuli u padu aviona ruskog Ministarstva odbrane "Tu-154". Ruski predsednik je izrazio saučešće porodicama poginulih.

#Nedelja

#Pregled vesti

#Srbija

#Svet

'