AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je, povodom početka nove školske godine, poklonio interaktivnu tablu Osnovnoj školi "Ćirilo i Metodije" i poželeo svim đacima uspešnu novu školsku godinu.

Vesić je precizirao da je 16.774-oro đaka prvaka na teritoriji Beograda danas pošlo u škole od čega 118 u "Ćirilo i Metodije" koja je, dodao je, jedna od naših najboljih škola.

On je prvacima, i svim drugim školarcima, poželeo srećan polazak u školu.

- Prvaci su danas uplašeni i ne razumeju šta znači ovaj dan, ali sećaće ga se. Ovo je početak njihovog odrastanja, dobili su svoj drugi dom gde će naučiti ono što je važno za život i što je najvažnije da postanu dobri ljudi - rekao je zamenik gradonačelnika.

Naglasio je da se Grad Beograd trudi da ulaže u sve škole na njegovoj teritoriji i podsetio da je samo tokom ove godine završena škola u Dražnju i Begaljici, da se završava srednja u Mladenovcu, te da će do sledeće školske godine biti završena i škola u Leštanima.

Foto: Tanjug

- Trudimo se da sve naše škole imaju dobre uslove za rad jer ih nemaju sve na teritoriji grada, a pogotovo u prigradskim opštinama. Pokušavamo zajedno da deci pružimo što je moguće veći komfor jer ništa nije važnije od njihovog obrazovanja - poručio je.

Naveo je da se zrelost jednog društva ogleda u tome koliko ulaže u obrazovanje, a Srbija kao mala zemlja koja još uvek traži svoje mesto u svetu, nedostatak koji ima u industrijalizaciji i privredi može da nadoknadi ulaganjem u obrazovanje.

Kaže i da je 21.vek - vek obrazovanja i da su društva koja u obrazovanje ulažu pametna i imaju šanse da napreduju.

Foto: Tanjug

- Zato je za nas važan svaki početak školske godine" podvukao je Vesić.

Direktora škole "Ćirilo i Metodije" Manuela Ilić svim đacima je čestitala početak nove školske godine, a posebno prvacima.

- Zahvaljujem na poklonu koju smo danas dobili. Ovo je jedna lepa interaktivna tabla koja će biti od koristi pogotovo što smo sada u eri digitalnih udžbenika, kada nam je to jako potrebno - kazala je Ilić.

#Goran Vesić

#škola

'