AKTUELNO

Povodom početka nove školske godine, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su danas obnovljenu Osnovnu školu „Čeh Karolj“ u Adi, koja je u potpunosti rekonstruisana zajedničkim sredstvima republičke i pokrajinske vlade.

- Kada smo zajedno mnogo smo jači i to je vidljivo konkretno i na ovom projektu, na kom smo radili sa Vladom Srbije, Ministarstvom prosvete i Kancelarijom za javna ulaganja - rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, poželevši svim đacima uspešan početak školske godine.

On je dodao da Pokrajinska vlada radi na rekonstrukciji škola širom AP Vojvodine, ali i na brojnim drugim projektima koji imaju za cilj jačanje obrazovanja u svim njegovim segmentima.

- Ovo je slika mnogo boljeg stanja u prosveti u odnosu na ono koje je bilo pre pet ili deset godina - ocenio je Mirović, te istakao uverenje da će najavljeno povećanje zarada u prosveti dodatno ojačati ovu oblast.

Tokom letnjeg raspusta završili smo rekonstrukciju 18 škola širom Srbije, a ova škola u Adi je jedna od njih, u čiju je rekonstrukciju uloženo 82 miliona dinara, izjavila je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Foto: Tanjug

- Ova škola je prvi put rekonstruisana nakon više od sto godina i ovo je veoma važan dan, jer je obrazovanje jedno od najvećih prioriteta Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade - poručila je predsednica Vlade Srbije.

Foto: Tanjug

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je ovom prilikom da će ova školska godina biti reformska, jer će obogatiti i unaprediti ukupan proces obrazovanja.

- Posebno sam zahvalan što smo danas u Adi, i što odavde počinje nova školska godina, ovo je veoma snažna poruka kako roditeljima i deci tako i široj javnosti - izjavio je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

#Ana Brnabić

#Igor Mirović

'