AKTUELNO

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uložiće na jesen ukupno 77 miliona dinara u sanaciju šest beogradskih vrtića, najavio je danas sekretar Slavko Gak.

On je istakao da će se, po planu ovog sekretarijata, sa radovima započeti u oktobru u pet zvezdarskih i jednom vrtiću na Savskom vencu, gde su predviđeni obimniji radovi.

Ukoliko sve bude išlo planiranom dinamikom, u oktobru počinje rekonstrukcija vrtića "Sveta Petka" na Savskom vencu, za šta je izdvojeno 35 miliona dinara, rekao je Gak.

U ovom vrtiću, u koji ide 400 dece, biće zamenjena kompletna fasadna stolarija i potpuno će biti rekonstruisani svi toaleti, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Savski venac je opština sa minimalnom listom čekanja za vrtiće, ali nam je osim dovoljnog broja mesta, važan i kvalitet rada sa decom, kvalitetan boravak dece i dobri uslovi u vrtićima, naglasio je Gak.

On je istakao da očekuje da radovi traju oko dva meseca i da će biti organizovani tako da ne remete boravak dece, pa neće biti potrebe za njihovim izmeštanjem, jer će se grubi radovi izvoditi tokom vikenda kada deca nisu u vrtiću, a ostali parcijalno.

Paralelno sa obnovom vrtića "Sveta Petka", kako je naveo, počeće i zamena kompletne fasadne stolarije u zvezdarskim vrtićima - dva u Zvezdanom gaju, u vrtiću "Kolibri", "Dečji lug", "Maslačak" i "Žubor".

Ukupna procenjena vrednost ovih radova je 42 miliona dinara, što je novac koji će obezbediti Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu. Osim toga, na Zvezdari je u planu i kompletna rekonstrukcija vrtića "Zeka", gde su potrebni obimniji radovi i njima ćemo se tek baviti, zaključio je Gak.

#Beograd

#Vrtić

'