AKTUELNO

Pravo učešća u ovoj nagradnoj igri koju priređuje Ministarstvo finansija, imaju svi punoletni građani sa prebivalištem u Srbiji.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da očekuje puno od nagradne igre skupljanja fiskalnih računa, koja počinje 1. januara naredne godine.

Ona je, govoreći na konferenciji "Izlaz iz sive ekonomije", kazala da ta igra treba da motiviše građane da se uključe u borbu protiv sive ekonomije potsećajući da je to prioritet Vlade Srbije i da su 2017. i 2018. proglašene Godinama borbe protiv sive ekonomije.

- Kod nas ne postoji dovoljna svest da se porezom puni budžet. Percepcija budžeta je da je to neki magičan ćup iz kojeg vam neko daje.Izuzetno je važno da se u borbu protiv sive ekonomije uključe svi i građani i privreda - naglasila je Brnabić.

Ona je navela da će glavna nagrada u igri "Uzmi račun i pobedi " - stan u Beogradu - biti dodeljena 2. aprila 2017.

Kako je saopšteno građani mogu da šalju fiskalne račune za nagradnu igru od 1. februara do kraja marta 2017. godine, a pored stana u Beogradu, a mogu da osvoje i automobile, putovanja u zemlji i inostranstvu, kao i tehnicku robu.

Potrebno je prikupiti minimum 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda za plaćanje karticama - slipova minimalne vrednosti od 100 dinara po fiskalnom računu ili slipu, a koji nisu stariji od 1. januara 2017.

Planirano je da bude četiri izvlačenja organizovana jednom nedeljno tokom marta i početkom aprila.

Koverte za slanje račna su besplatne i mogu da se preuzmu u filijalama Pošte Srbije, a na njima će biti odšampan poštanski fah na koji treba da se pošalju.

Na tim kovertama, građani treba da popune samo lične podatke - ime, prezime, adresu stanovanja, lični broj i kontakt telefon.

Partneri u ovoj nagradnoj igri su Nacionalna alijansa za lokalni i ekonomski razvoj (NALED), Savez za fer konkurenciju, Državna lutrija Srbije, Poreska uprava i Republički sekretarijat za javne politike.

I. P.

#Ana Brnabić

#Beograd

#Nagrada

#stan

'