AKTUELNO

Od ponedeljka će temperature biti više za nekoliko stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će ujutru biti slab i umeren mraz i magla mestimično a tokom dana u severnim, zapadnim i centralnim krajevima oblačno i hladno uz sasvim slabe padavine i lokalnu pojavu poledice.

U ostalim krajevima će biti pretežno sunčano. Vetar će biti slab, na istoku umeren i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od minus devet do minus tri a najviša dnevna od minus jedan do dva, na istoku i jugu oko šest stepeni Celzijusa.

U Beogradu će ujutro biti slab mraz i magla a tokom dana oblačno, tmurno i hladno uz sasvim slabe padavine i lokalnu pojavu poledice. Vetar će biti slab, severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se oko minus četiri stepena a najviša dnevna oko minus jedan.

Vreme narednih dana

U Srbiji će u subotu u severnim, zapadnim i centralnim krajevima biti oblačno i hladno, a na jugu i istoku pretežno sunčano. U nedelju se predviđa umereno i potpuno oblačno, od sredine dana ponegde sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom. U ponedeljak će biti toplije, još ujutru sa slabim padavinama.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Foto: RHMZ

Biometeorološka prognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije pojedine grupe hronično obolelih i dalje mogu osećati izvesne tegobe. Oprez se savetuje osobama sa srčanim, cerebrovaskularnim i respiratornim oboljenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu poremećaja sna, reumatskih bolova i glavobolje.

I. P.

#Prognoza

#RHMZ

#Sneg

#Sunce

#Vreme

'