AKTUELNO

Ako se utvrdi da su dečaci zanemarivani čeka ih zatvorska kazna.

Policija će u naredna dva dana dostaviti Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu izveštaj o eventualnoj odgovornosti roditelja tri dečaka, koji su nedavno zapalili beskućinka, navode u novosadskoj policiji.

Izveštaj se odnosi na roditelje sva tri dečaka koji su učestvovali u incidentu u kojem je usled zadobijenih teških opekotina preminuo Dragutin Todorčević (64) iz Futoga, a odgovornost bi mogla da se kvalifikuje kao zanemarivanje dece.

Pored policije, Osnovnom javnom tužilaštvu izveštaj treba da dostavi i Centar za socijalni rad, a po dobijanju tih izveštaja tužilaštvo će odlučiti da li će biti pokrenut postupak protiv roditelja dečaka.

Kako su pojedini mediji već objavili, protiv majke jednog od dečaka u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu već se vodi postupak zbog zanemarivanja deteta, a pokrenut je na osnovu krivične prijave policije, podnete u aprilu ove godine, jer se dečak sumnjiči da je učestvovao u jednom razbojništvu. Ukoliko se u postupku utvrdi da je od strane roditelja bilo propusta i da su dečaci bili zanemarivani, odgovorna lica, odnosno roditelji ili staratelji mogu biti kažnjeni kaznom zatvora do tri godine.

Tragedija se dogodila 13. decembra na Bulevaru oslobođenja, oko tri sata ujutru, kada je jedan dvanestogodišnjak, koji je bio u društvu dvojice dečaka, zapalio novine i bacio ih na beskućnika Dragutina Todorčevića koji je spavao na ulici.

Todorčević je tom prilikom zadobio teške opekotine po telu, usled kojih je nekoliko sati kasnije preminuo u Kliničkom centru Vojvodine.

S. M.

#Beskućnik

#Novi Sad

#Roditelji

'