AKTUELNO

Proverite sve na vreme kako vam odmor ne bi preseo.

Odavno su počeli odmori, a turiste koji putuju u Grčku zanima da li će ih zaustaviti na granici ako su prošle godine uhvaćeni na radaru, a kazna im nije stigla na kućnu adresu. Mnogima bi na taj način odmor preseo u startu, a odgovor na ovo pitanje dobili smo iz Ministarstva spoljnih poslova.

- Prosle godine u avgustu mesecu me je slikalo par radara vozeći deonicom autoputa Makedonija - Solun - Jonija - Patras sve do ostrva Zakintos. Prilikom izlaza iz zemlje niko ništa nije gledao, kazne nikad nisu stigle na kućnu adresu. Da li bih imao problema tj. morao platiti kazne ako bi putovao u istu zemlju? - pitanje je koje je postavio muškarac iz Srbije na društvenim mrežama, a on nije jedini kojeg ovo zanima.

Iz Ministarstva spoljnih poslova rekli su nam da to nikako ne mogu znati u MUP-u u Srbiji jer se postupak protiv turiste vodi u Grčkoj.

- U vezi upita našeg građanina kome nije stigla kazna za prekoračenje brzine, Ministarstvo spoljnih poslova nije u mogućnosti da odgovori da li će imati problema na granici. To zavisi od toga u kojoj je fazi postupak koji se eventualno protiv njega vodi u Grčkoj - rekli su nam oni.

Da li postupak protiv ovog turiste postoji može se saznati u konzulatu u Grčkoj, a upit mora poslati lično osoba koja je kažnjena.

- Navedenu informaciju diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije u Grčkoj ne mogu proveriti bez ličnog zahteva stranke, u kome će biti navedene sve okolnosti slučaja - navode u Ministarstvu.

#Grčka

#Kazna

#Odmor

#Policija

#Putovanja

'