AKTUELNO

U Obrenovcu su danas počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže od Ulice Đačkog bataljona do naselja Zvečka, a prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, vrednost investicije je oko 34 miliona dinara.

- Istovremeno raspisujemo novi tender za mrežu koja će ići prema Grabovcu da bismo mogli da krenemo da razvodimo sekundarnu vodovodnu mrežu u sedam mesnih zajednica na teritoriji opštine Obrenovac koje trenutno nemaju vodu - rekao je Vesić novinarima.

Kako je naveo, u pitanju su mesne zajednice Dren, Orašac, Vukićevica, Ljubinić, Trstenica, Brović i Piroman.

- Do 2024. godine svih ovih sedam mesnih zajednica će dobiti vodu i tako se radi kada se radi planski - rekao je Vesić.

Kako je dodao, Grad Beograd je u međuvremenu uložio skoro milion evra u revitalizaciju reni bunara na teritoriji Obrenovca.

- Naš cilj je da do 2024. godine sve kuće na teritoriji opštine Obrenovac imaju vodu i da na taj način ispunimo plan da do 2025. godine svako naselje na teritoriji Grada Beograda ima vodu i kanalizaciju -rekao je Vesić.

On je dodao da za razliku od prethodne gradske vlasti, sadašnja vlast ne laže ljude i ispunjava obećanja.

On je kao primer naveo da je u prethodnom periodu izgrađeno tri kilometra kanalizacije u naselju Braće Jugović, kao i 3,5 kilometara kanalizacije u naselju Šljivice.

- Kraj će biti kada budemo imali fabriku za preradu otpadnih voda i kada sva kanalizacija koju ima Obrenovac, a koja inače sada ide u Savu, bude prerađivana i kao čista voda išla u Savu. Na taj način više nećemo zagađivati naše reke - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Istakao je da je politika sadašnje gradske vlasti da svi građani Beograda, bez obzira da li žive na Terazijama ili 50 kilometara od centra grada, moraju da imaju kanalizaciju, vodu, put, javni prevoz i rasvetu.

- To su osnovne stvari koje svaki građanin Beograda mora da ima - podvukao je Vesić.

Događaju je, između ostalih, prisustvovao i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

#Goran Vesić

#Obrenovac

#Put

'