AKTUELNO

Srbija planira da ove godine otvori prvo Prihvatilište za urgentni smeštaj žrtava trgovine ljudima za šta su obezbeđena sredstva i odgovarajući prostor, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja povodom 30. jula, Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima.

Ministarstvo je navelo i da je licenciranjem omogućilo uspostavljanje specijalizovane usluge Prihvatilišta za urgentni smeštaj žrtava trgovine ljudima za žene starije od 16 godina, kao organizacione jedinice Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Prihvatilište ima kapacitet za šest žrtava, s tim da ima mogućnosti za prihvat majki sa decom, i ispunjava savremene standarde za taj vid ustanove.

Navodeći da država čini velike napore na suzbijanju trgovine ljudima i zaštiti žrtava, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kazao je da jačanje resursa Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima, uspostavljanje Prihvatilišta i aktivnosti na razvoju kompetencija svih stručnjaka u socijalnoj zaštiti i civilnom sektoru predstavljaju jedan od prioriteta tog resora.

Pročitajte još: Gradonačelnik Beograda pozvao građane na doček vaterpolista i Olge Danilović

#Prihvatilište

#Srbija

#Trgovina ljudima

#Zoran Đorđević

'