AKTUELNO

“Žikina šarenica” i ovog vikenda šalje najlepše slike iz Srbije, a ove subote one dolaze iz Novog Pazara.

Još ovog vikenda nam Živorad Žika Nikolić, pred letnju pauzu, donosi aktuelne priče iz Srbije na TV Pink od 08.30, a današnja stanica karavana “Žikina žarenica” je Novi Pazar.

U gradu na obali reke Raške, kod Sebilja, gost Žikine šarenice bio je Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Foto: TvPink Printscreen

- Da bi neka destinacija bila dobra turistička ponuda, dve stvari su preduslov. Jedna je da imate šta da ponudite, a Pazar svakako ima. Druga stvar je da je ovo realan život i ovo je pravi Pazar. Žikina šarenica došla je u ovo šarenilo različitosti kultura, civilizacija, kulturnog nasleđa, i to je nešto što bi svako poželeo u smislu turističke i svake druge prezentacije - rekao je ministar Ljajić.

Ministar je najavio veliko ulaganje ministarstva, koje će kako kaže, finansirati pristupne puteve do starog grada Rasa.

- To je jedan od najstarijih kulturno-istorijskih spomenika. Nije moglo da mu se priđe ni peške. Sad će biti izgrađen put, i pešačke staze i biće jedna od glavnih destinacija za turizam - rekao je Ljajić.

On je podsetio da je avgust mesec  glavni turistički mesec u godini.

- Nažalost jul je zbog vremena malo podbacio, iako beležimo porast turista, ali u avgustu imamo tri glavne manifestacije, roštiljijadu, Beer fest, Guču, i očekujemo apsolutni rekord u broju posetilaca - rekao je Ljajić.

Foto: Senko Župljanin

Dobrodošlicu karavanu, gostima i gledaocima poželeo je i gradonačelnik Nihat Biševac (na fotografiji dole), sa saradnicima iz skupštine grada i Turističke organizacije Novog Pazara.

- Dobrodošli u Novi Pazar, grad muzej, bogat kulturno istorijskim spomenicima, grad mladih i grad sporta. Prošle godine smo dobili od Evropske komisije nagradu za kulturno bogatsvo i najpoželjniju turističku destinaciju u Srbiji - rekao je Biševac.

Kako kaže, raduje ih što su privrednici prepoznali mogućnosti Novog Pazara, i kako kaže, upravo je u toku izgradnja šest hotela.

- Novi Pazar je mesto gde se spajaju islam i hrišćanstvo, ovo je grad multietičnosti na šta smo posebno ponosni i to pokušavamo da istaknemo i prikažemo drugima - rekao je Biševac.

Prema njegovim rečima, puno toga je urađeno, a kako kaže, ove godine uloženo je oko 500 miliona u izgradnju infrastrukture.

Foto: Pink.rs

Ne propustite “Žikunu šarenicu” subotom i nedeljom od 08.30 na TV Pink!

#Televizija Pink

#žikina šarenica

'