AKTUELNO

Porodicu Timotijević, koja se iz Savskog amfiteatra preselila u nove stanove posle dogovora sa Gradom Beogradom, posetio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i porodici poželeo lep život u novim stanovima.

Timotijevići su poslednja porodica koja se iselila sa prostora Savskog amfiteatra, a pre njih 237 porodica je na isti način dobilo nove domove, saopštio je Beoinfo.

- Situaciju u kojoj se nalazila ova porodica nekoliko godina su zloupotrebljavali politički profiteri i razne nevladine organizacije koji su pravili političke karijere na grbači ovih ljudi. Sve porodice koje su stanovale u Savamali živele su u nehumanim uslovima i objektima koji su preuređeni za ljudsko stanovanje bez kanalizacije i infrastrukture - rekao je Vesić.

Svih 237 porodica, uključujući i Timotijeviće, ukazao je Vesić, danas žive u pristojnim stanovima, u uslovima kakvi dolikuju ljudima, te dodao da one koji su ih nagovarali da ne veruju svojoj državi i da ne uzmu stanove treba da je sramota.

- Niko od tih ljudi koji su se navodno borili za prava porodice Timotijević nije im ponudio svoj stan kao smeštaj već su ih ubeđivali da ostanu u neuslovnoj kućici i ne prihvate ponudu Grada - istakao je Vesić.

Naglasio je da Grad Beograd danas razvija prostor Savamale, koji će narednih godina postati novi gradski centar.

- Građani mogu da vide ne samo nove stambene zgrade, već i uređenu savsku obalu, nove bulevare i ulice, a do kraja godine počeće da se uređuje Savski trg i Centralni park - naveo je Vesić i poručio da politički profiteri i opozicije „Aleksandru Vučiću i SNS ne mogu da oproste jer je ovaj projekat uspešan”.

- Njihova frustracija raste sa svakim novim kvadratnim metrom stanova, ulica ili parka jer to je dokaz njihove nesposobnosti - rekao je Vesić.

Ivan Timotijević, čija se porodica poslednja iselila iz Savskog amfiteatra, naveo je da je tražio stanarsko pravo koje je i dobio. Njegova porodica to pravo sada ima nad novim stambenim jedinicama na Vračaru, koje su obezbeđene nakon dogovora sa Gradom Beogradom.

Foto: Beograd.rs

- Veoma sam zahvalan na tome što je nađeno rešenje za moju porodicu. Dobili smo stanarsko pravo nad dva stana, ukupne površine 105 kvadrata. Lokacija je veoma dobra - rekao je Timotijević i izrazio zadovoljstvo što je blizu pozorište i što su prevaziđeni svi problemi, koji su, kaže, dugo trajali.

#Beograd na vodi

#Goran Vesić

#Sava

'