AKTUELNO

Temperatura će se u većem delu zemlje kretati oko nule.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će ujutro biti slab i umeren mraz i mestimično magla, a u toku dana u većini mesta biće pretežno sunčano.

U Vojvodini i po pojedinim kotlinama magla će se zadržati veći deo dana. Duvaće slab vetar, promenljivog smera. Najniža temperatura kretaće se od minus 10 do minus dva, a najviša od tri do sedam stepeni, dok će u mestima sa maglom biti od minus tri do nula stepeni.

U Beogradu će biti maglovito i tmurno, a sredinom dana u višim delovima grada magla će se kratkotrajno podići. Duvaće slab, severoistočni vetar. Najniža temperatura biće minus pet, a najviša minus jedan stepen.

Vreme narednih dana

U Srbiji će do subote biti suvo sa jutarnjim mrazom i maglom, u toku dana pretežno sunčano, a ponegde u nižim predelima magla će se zadržati veći deo dana.

U sredu i četvrtak u košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar. U nedelju i ponedeljak očekuje se naoblačenje s kišom i snegom.

Foto: RHMZ

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike biće relativno nepovoljne za većinu hroničnih bolesnika na severu zemlje kao i u predelima gde će biti magle. Mogući su reumatski bolovi, glavobolja i smanjenje radne sposobnosti kod meteoropata.

I. P.

#Prognoza

#RHMZ

#Sneg

#Sunce

#Vreme

'