AKTUELNO

Jutarnja temperatura kretaće se od minus devet do minus tri, a najviša dnevna od jedan do pet stepeni.

U Srbiji će ujutru biti slab i umeren mraz, u planinama jak, mestimično magla i niska oblačnost koja će se zadržati duže tokom dana po kotlinama i nizijama, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na jugozapadu i u Timočkoj krajini biće pretežno sunčano.

Foto: Printscreen

Duvaće slab vetar, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura kretaće se od minus devet do minus tri, a najviša dnevna od jedan do pet stepeni, osim predela sa maglom gde će biti hladnije.

U Beogradu će biti maglovito i tmurno sa slabim vetrom promenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće oko minus tri, a najviša dnevna oko dva stepena.

U Srbiji će naredne sedmice u većini dana biti suvo i hladno, u jutarnjim satima sa mrazem i maglom mestimično, a sredinom sedmice sa pojačanim jugoistočnim vetrom. Samo će u petak i subotu preovlađivati oblačno, mestimično sa snegom.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme, hladno, u jutarnjim satima sa mrazem, i u većini dana suvo. U ponedeljak i utorak na širem području grada biće mestimično magla i niska oblačnost, sredinom sedmice pojačan jugoistočni vetar. Samo će u petak i subotu preovlađivati oblačno, povremeno sa slabim snegom.

Foto: Printscreen

Biometeorološka prognoza za Srbiju

Biometeorološka situacija će biti relativno povol˜na za većinu hronično obolelih osoba. Izvesne tegobe su moguće kod cerebrovaskularnih bolesnika i astmatičara, naročito u prepodnevnim satima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima.

J. Stanković

#Republički hidrometeorloški zavod

#Sunce

#Vreme

'