AKTUELNO

Oni su uzvikivali nacističke parole.

Nekoliko mladića prekinulo je sinoć tribinu o istoriji Republike Srpske na Filozofskom fakultetu u Beogradu, i napalo studente koji su prisustvovali skupu, pri tome uzvikujući "Hajl Hitler" i "Zig hajl".

Na snimku objavljenom na Jutjub kanalu vide se mladići koji viču na studente i dobacuju "vadi taj nož".

Kada su primetili da ih jedan od učesnika skupa snima telefonom počeli su da mu dobacuju "šta ti to snimaš" i "gasi to".

Jedna od studentkinja, koja je prisustvovala skupu, kazala je za medije da su među prisutnima na skupu bili i mladići za koje je kasnije saznala da pripadaju organizaciji "Nacionalni srpski front" i koji su fizički napali studente, udarajući ih kaišem i rukama po glavi.

- Vređali su prisutne studente na verskoj, rasnoj, nacionalnoj i seksualnoj osnovi, dobacujuci studentkinjama seksističke uvrede i pretnje silovanjem. Jedan od nacista je pretio i nožem studentima - rekla je ona.

Prema njenim rečima, mladići koji su napali studente pripadnici su organizacije koju predvodi Goran Davidović zvani "Firer" i koja je pre nekoliko meseci pokušala da maršira Beogradom.

Firer je javnosti poznat po sličnim incidentima, poput upada na tribinu novosadskog Filozofskog fakulteta pre 10 godina, kada je sa grupom svojih pristalica napao studente, zbog čega je uhapšen.

I. P.

#Filozofski fakultet

#Napad

#Republika Srpska

'