AKTUELNO

Najviša dnevna od nula do pet stepeni.

U Srbiji će ujutro i pre podne biti mestimično maglovito i hladno, ali će tokom dana biti pretežno sunčano. Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistočni.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Jutarnja temperatura od minus osam do minus četiri stepena, najviša dnevna od nula do pet stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će jutro, u nižim delovima grada i pre podne, biti maglovito i hladno. Tokom dana pretežno sunčano.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura od minus šest stepeni do minus četiri stepena, najviša dnevna oko dva. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u nedelju i ponedeljak jutro će biti hladno sa mestimičnom maglom. U nedelju će biti pretežno sunčano, a u ponedeljak postepeno naoblačenje uz mogućnost slabog snega na severu i istoku zemlje.

Od utorka pretežno oblačno uz slabljenje jutarnjeg mraza, mestimično sa slabim padavinama. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, u utorak u pojačanju, od srede u košavskom području i na planinama povremeno sa olujnim udarima.

Biometeorološka prognoza za Srbiju

Očekuje se postepeno poboljšanje biometeoroloških prilika za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim oboljenjima, a u predelima sa maglom astmatičari mogu osetiti tegobe. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja i problemi sa snom.

J. Stanković

#Hladnoća

#Sunce

#Vreme

#Zima

'