AKTUELNO

Letnja sezona čarter letova sa aerodroma ‘Nikola Tesla’ počela je krajem maja, a do početka oktobra 36 avio kompanija leteće na 63 redovne i 29 čarter destinacije, kaže direktor Aerodroma ‘Nikola Tesla’ Saša Vlaisavljević i ističe da se ovog leta očekuje rekordan broj putnika u čarter saobraćaju.

Prema predviđanjima broj turista na čarter letovima biće za 20 odsto veći nego prošle sezone koja je, naveo je Vlaisavljević, bila najuspešnija u istoriji beogradskog aerodroma.

- Final four u košarci bio je uvod u letnju čarter sezonu sa rekordnih 100.000 putnika za šest dana. Čeka nas i Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji tokom kojeg očekujemo veći broj putnika, a da li će biti uvedene nove linije zavisiće i od rezultata naših fudbalera - kaže Vlaisavljević za Tanjug.

Prema njegovim rečima najviše putnika tokom turističke sezone očekuje se na čarter letovima za Grčku, Španiju, Tursku i Italiju, kao i veći broj turista ka Egiptu i Tunisu koji su ponovi aktuelne turističke destinacije.

Vlaisavljević je dodao da turisti iz Srbije najviše letuju u Grčkoj zbog čega će se ove sezone čarter letovi obavljati ka 14 grčkih aerodroma, a najviše ka Kritu, Krfu i Rodosu.

- Kada je reč o Turskoj, ovog leta će kompanija ''ErSrbija'' prvi put povezati Banja Luku, odnosno Republiku Srpsku, sa Antalijom. Osim Antalije, u špicu sezone za naše tursite je veoma aktuelan i Bodrum - rekao je Vlaisavljević.

Čarter letovi uspostavljeni su ka pet destinacija u Italiji - Algero, Kaljari, Katanija, Palermo i Lamecija Terme, a novina ove sezone je uvođenje leta za Sardiniju.

Za čarter saobraćaj sa aerodroma ''Nikola Tesla'' ka Španiji avio kompanijama biće na raspolaganju aerodromi u Djironi, Barseloni i Palma de Majorki.

Vlaisavljević je istakao da se Egipat kao destinacija vraća ''na velika vrata'' i najavio da će tri egipatske čarter kompanije - Aviolet, Air Cairo i AlMasria - prevoziti turiste iz Beograda u Hurgadu.

Direktor aerodroma je napomenuo da je poboljšana i ponuda čarter letova ka Tunisu, te da je osim dva leta nedeljno za glavni grad, tunižanska nacionalna kompanija uvela je i let za Monastir.

Vlaisavljević primećuje da je ova godina karakteristična i po interesovanju inostranih turista za Beograd i Srbiju, a posebno iz Izraela i Irana.

Kako kaže, osim redovnih letova iz Tel Aviva, izraelske avio kompanije uvešće i seriju čartera iz Izmira, a tokom letnje sezone tri avio kompanije dovodiće iranske turiste u Srbiju.

#Aerodrom

#Putnici

#rekord

'