AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će kompanija ''Starbaks'' do kraja godine otvoriti prvi kafe u Beogradu.

On je u ime grada Beograda izrazio veliko zadovoljstvo zato što je jedna od najvećih svetskih kompanija sa skoro 27 hiljada kafe-radnji širom sveta donela odluku da uđe na tržište Srbije i Beograda.

"Starbaks'' na srpsko tržište dolazi preko poljske kompanije AmRest koja koja je operator u preko 300 ''Starbaks'' kafea u Poljskoj, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

– Za nas je to veliko priznanje i dokaz da velike svetske kompanije vide da tržište Srbije i Beograda raste, da je potencijalno dobro za investiranje, ali i da prepoznaju veliki broj turista koji dolaze u naš grad. Starbaks je pre svega međunarodni brend i prvenstveno je poznat turistima koji dolaze iz zemalja gde ta kompanija već radi – rekao je Vesić.

On je dodao da razgovori sa predstavnicima ''Starbaksa'' traju skoro godinu dana i da se Grad Beograd potrudio da im ponudi uslove kao bi oni došli u naš grad.

– Ponosan sam jer je kompanija Starbaks prepoznala Beograd kao pravu sredinu za širenje posla. Ova investicija je važna jer Starbaks dolazi u zemalje koje su politički stabilne i koje imaju potencijal tržišta koje raste i koje se razvija i za koje znaju da se uslovi investiranja neće menjati. Zato je Beogradu drago što će Starbaks biti u našem gradu i čekamo ih raširenih ruku kao i sve druge investitore – rekao je Vesić.

#Goran Vesić

'