AKTUELNO

Spomen obeležje u znak sećanja na pripadnike MUP-a koji su poginuli na dužnosti otkriveno je danas na Novom Beogradu, a vence su položili premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik udruženja penzionera MUP-a Srbije Vladimir Aleksić.

Premijerka Ana Brnabić je nakon polaganja venca kazala da podizanjem spomen obeležja Srbija pokazuje da ponosno čuva uspomenu na pripadnike MUP-a.

- Njihova hrabrost je odlika policije i njihova žrtva nije uzaludna jer je Srbija danas stabilna i bezbedna zemlja - rekla je ona.

Foto: Tanjug

Premijerka je dodala da će Vlada učiniti sve da obezbedi bolje plate i uslove za pripadnike MUP-a.

- Ova Vlada ima cilj da danas budemo bolji i jači nego što smo bili juče a i malo slabiji nego što ćemo biti sutra - rekla je premijerka.

Ministar Stefanović je rekao da to obeležje prikazuje jedinstvo ljudi u plavim odelima sa svojim narodom i dodao da Vlada želi da pokaže koliko poštuje njihovu žrtvu. ;

Foto: Tanjug

- Pet stotina i osam pripadnika MUP-a dalo je svoje živote i mi im danas odajemo poštovanje. Ovim spomen obeležjem želimo da im pokažemo da nisu zaboravljeni - rekao je on.

Stefanović je dodao da više od dva veka pripadnici MUP-a brinu o bezbednosti gradjana Srbije.

Otkrivanju spomen obeležja prisustvovali su i ministar za rad Zoran Djordjević i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Foto: Tanjug

#MUP Republike Srbije

#Spomenik

'