AKTUELNO

Prve dve zgrade u Beogradu na vodi biće useljene u junu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali prilikom susreta sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom.

Kako prenosi Beoinfo, ambasador Skote rekao je Malom da može da bude ponosan na to što je doprineo promeni lica Beograda i dodao da je oduševljen nedavno otvorenim Muzejom savremene umetnosti, kao i novim izgledom parka Ušće.

Mali je sa Skotom razgovarao o projektima i investicijama koje se realizuju u Beogradu, kao i o projektima koji će biti realizovani u narednom periodu poput ;gondole koja će povezivati Kalemegdan i park Ušće, novog savskog mosta i mosta na Adi Huji, ali i tunela koji će ići od Savskog amfiteatra do Palilule, čime će se rešiti problem saobraćajnih gužvi u centru grada.

Govoreći o Beogradu na vodi, gradonačelnik je naveo da će šine od Pančevačkog mosta do Beograda na vodi biti uklonjene do oktobra, posle čega će taj prostor biti pretvoren u linijski park.

Skot je rekao da američke kompanije imaju veliku podršku Grada Beograda, kao i da se najveća od njih, Ball Packaging, kontinuirano širi i da nastavlja da izvozi.

On je naveo i da je Ambasada SAD poklonila sredstva bolnici "Dragiša Mišović" za operacionu salu, kao i sredstva za izgradnju dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Sopotu.

Takođe, jedna od tema sastanka bila je i inicijativa da holivudski glumac srpskog porekla Karl Malden dobije svoje spomen-obeležje u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

#Beograd

#Beograd na vodi

#Siniša Mali

#zgrada

'