AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, nadovezujući se na izjavu šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića da se pojavila, kako je naveo, monstruozna optužba da je načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković odgovoran za ratne zločine na KiM, rekao je danas da je VS ponosna na svakog svog oficira.

Vulin je, na sednici Skupštine na kojoj se raspravlja o amandmanima na zakon o vojnom obrazovanju, kazao da je više puta pokušavano da se, ne samo general Diković, već i drugi oficiri, kako kaže, provuku kroz blato laži, kao i da se istina o herojskom otporu srpskog naroda prikaže kao zločin.

- Nažalost, vrlo često su ti pokušaji imali političku podršku i naših vlasti - kazao je Vulin.

Ističući da je Vojska Srbije ponosna na svakog svog oficira, od načelnika Generalštaba, do svakog učesnika u odbrani naše zemlje, Vulin je reklao da će se država na taj način i ponašati prema njima.

- To je jedini način i zato koristimo i njihovo iskustvo, koristimo njihov moral, ugled, to što su za svoju zemlju žrtvovali sve i zemlja za to treba da im se zahvali - naglasio je Vulin.

Ponovio je da Srbija još jednom potvrđuje trajnu političku orijentaciju o vojnoj neutralnosti, te da tu orijentaciju uvodi čak kao zakonsku kategoriju.

#Aleksandar Vulin

#Ljubiša Diković

#Vojska

'