AKTUELNO

Jedan od dečaka pozvao je oca u pomoć, a on ih je prevezao u Institut za majku i dete.

Dvojica tinejdžera propali su juče kroz ventilacioni otvor dubok pet metara kraj zgrade u Ulici Vojislava Ilića i samo pukom srećom ostali gotovo nepovređeni. Dečaci su sedeli na ivici otvora koji je bio prekriven samo daskom. Ona je pukla, a tinejdžeri su propali i pali sa pet metara visine pravo na beton.

Drugi dečak se žalio na jake bolove u leđima, ali srećom nakon pregleda ustanovljeno je da nema ozbiljnijih povreda i dečaci su otpušteni kući.

Postavilo se pitanje čija je odgovornost za ovako nezaštićen otvor. Ispostavilo se da je investitor koji je izgradio novu zgradu ostavio nedovršene delove oko objekta, pa tako i ventilacioni otvor, koji je pokrivala samo daska, a sam parking na kome se nalazi otvor ima i zakupca. U celom klupku odgovornosti su i u stanari zgrade koji su po zakonu su investitori i treba da održavaju prostor oko same zgrade, a ona još uvek nema ni upotrebnu dozvolu.

Međutim, problematični otvor nije jedini koji može ugroziti bezbednost prolaznika u ovom delu - tu je još jedan koji je ostavljen gotovo isto, nedovršen i prekirven samo sa daskama, a u blizini je i napušteno gradilište, gde čitave žice armature vire iz zemlje.

S. P.

#Beograd

'