AKTUELNO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će ubuduće biti stroža kontrola diploma prilikom zapošljavanja zdravstvenih radnika.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će ubuduće biti stroža kontrola diploma prilikom zapošljavanja zdravstvenih radnika i da će biti kontaktirani i fakulteti gde je ona stečena.

Konkurs za zapošljavanje zdravstvenih radnika sprovode zdravstvene ustanove, a Lončar kaže da će, nakon što je otkrivena žena koja je sa lažnom diplomom lekara lečila decu u Vršcu, ministarstvo proveriti svaki sumnjiv slučaj koji se pojavi.

Ministar je objasnio da je "lažna doktorka" otkrivena jer se pojavila nelogičnost da nije predavala dokumentaciju za specijalizaciju, a ustanova je želela da ima specijalistu.

On je poručio svima koji pomisle nešto slično da urade "da će do svakog od njih doći i da će se svaki sumnjiv slučaj diplome biti proveren".

- Moramo da uradimo kontrolu. Sada ćemo još budnije sve to posmatrati, proveravati, kontaktiraće se fakulteti, sve ostale ustanove odakle dođe taj dokument, jer nismo se nadali da neko tako nešto može da uradi - rekao je ministar.

On je podsetio da je Ministarstvo zdravlja formiralo antokorupcijski tim i da u zdravstvu važi nulta tolearancija na korupciju.

- Svaki dinar koji se u zdravstvu potroši građani moraju da znaju gde je otišao - zaključio je ministar.

#Zlatibor Lončar

'