AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je zaposlene koji tokom prvomajskih praznika dežuraju u postrojenju za prečišćavanje vode 'Makiš 2' i izjavio da je angažovano 1.822 zaposlenih u komunalnom sistemu Beograda koji rade i na 1. maj kako bi grad normalno funkcionisao.

Kako je precizirao, od toga je najviše radnika u JKP "Gradska čistoća" (475) i u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" (437).

- Došao sam da zaposlenima u komunalnom sistemu grada čestitam Prvi maj i da im zahvalim što rade za prvi maj jer znam koliko odgovoran posao obavljaju iako javnost nekada nedovoljno ceni ono što oni rade - rekao je Vesić.

Foto: Promo

On je istakao da je broj nezaposlenih u Beogradu prvi put posle deset godina pao ispod 100.000 i dodao da je trenutno u prestonici bez posla oko 80.000 ljudi.

- Najvažnija stvar koju možemo da kažemo na praznik rada je da ima više radnih mesta i da se nezaposlenost smanjuje - naglasio je gradski menadžer i ukazao na procene Evropske komisije da će se nezaposlenost smanjivati i u ostalim delovima Srbije.

Generalni direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Dragan Đorđević je svim zaposlenima u komunalnom sistemu grada čestitao 1. maj, a naročito svojim kolegama i saradnima.

- Beogradski vodovod i kanalizacija je u potpunosti spreman za isporuku vode i održavanje sistema tokom prvomajskih praznika - istakao je on.

Foto: Promo

Međunarodni praznik rada obeležava se u znak sećanja na 1. maj 1886. godine, kada je u Čikagu, SAD, više desetina hiljada radnika izašlo na ulice zahtevajući povoljnije uslove rada i doslednu primenu osmočasovnog radnog vremena.

Pročitajte još: Remont bloka A4 u TENT A gotov do kraja jula

#Beogradski vodovod i kanalizacija

#Goran Vesić

'