AKTUELNO

Zima konačno stiže.

U Srbiji se ujutro na severu i zapadu očekuje naoblačenje i zahladjenje koje će se u toku dana proširiti i na ostale krajeve ponegde uz kišu, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

Posle podne i uveče sneg je ponegde moguć i u nižim predelima južne i jugoistočne Srbije, dok se na severu očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Padavine će biti slabog intenziteta, a vetar umeren i jak, dok će uveče i tokom noći na istoku povremeno biti sa udarima olujne jačine.

Foto: RHMZ

Jutarnja temperatura biće od minus četiri do stepeni, a najviša dnevna od pet do 10 stepeni.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i malo hladnije vreme, uz umeren i jak vetar, a od sredine dana povremeno slaba kiša. Jutarnja temperatura biće oko četiri, a najviša dnevna oko osam stepeni.

Foto: RHMZ

U Srbiji će u utorak biti malo do umereno oblačno i hladno, u većini krajeva suvo, samo na jugoistoku još ujutru ponegde sa slabim snegom.

U sredu će jutro biti hladno sa slabim i umerenim mrazem i maglom mestimično, a tokom dana pretežno sunčano. Posle podne i krajem dana na severu, a tokom noći ka četvrtku i u četvrtak u ostalim krajevima se očekuje novo prolazno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

N. Petričević

#Prognoza

#RHMZ

#Sneg

#Vreme

'