AKTUELNO

Povodom predstojećih prvomajskih praznika gradski sekretar za vanredne situacije Darko Glavaš apelovao je danas na građane Beograda da ne krše zabranu loženja vatre na otvorenom i da pale roštilj samo na posebno obeleženim mestima.

Glavaš je naveo da će 1.maja na Adi Ciganliji biti organizovana manifestacija ''Prvomajski uranak na Adi - praznik rada'' i dodao da će građani na tom izletištu moći da roštiljaju samo na dozvoljenim mestima.

Kako je rekao, osim na Adi Ciganliji, paljenje vatre na otvorenom dozvoljeno je na označenim mestima u Bojčinskoj i Zvezdarskoj šumi i na Košutnjaku.

Glavaš je pozvao građane da se odgovorno ponašaju prema prirodnoj sredini i da otpatke nakon izleta prikupe i ostave kraj najbližeg kontejnera ili kante za smeće kako bi ekipe komunalnih službi blagovremeno uklonile smeće.

- Sve gradske komunalne službe će tokom praznika raditi pojačano kako bi u što boljem svetlu prikazali naš grad tokom prvomajskih praznika - kazao je Glavaš koji je prisustvovao čišćenju divlje deponije ulici Široki put u Zemunu.

Pročitajte još: AMSS: Pojačan intenzitet saobraćaja već tokom popodneva

#1. maj

#Darko Glavaš

#Vatra

'