AKTUELNO

Beograd je postao organizator 17. završnog turnira Evrolige ugovorom koji je grad potpisao sa kompanijom Euroleague Ventures S.A pre dve godine.

Beograd je spreman da dočeka četiri najbolja košarkaška kluba u Evropi, zaključeno je na današnjoj sednici Organizacionog odbora završnog klupskog košarkaškog turnira Evrolige "Fajnl for 2018", koji se održava od 18. do 20. maja u "Štark areni".

Sednici je prisustvovao gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je poručio da je za Srbiju velika čast što će biti domaćin važnog takmičenja, jer je košarka sport koji je broj jedan u našoj zemlji.

Foto: Grad Beograd

Objasnio je da je takmičenje pripremano mesecima unazad, pogotovo kada je reč o bezbednosti i spremnosti Štark Arene, i dodao da su trenutno u toku neke završne aktivnosti.

- Proteklih godina smo više puta bili organizatori velikih sportskih manifestacija i pokazali smo da imamo organizacione i tehničke sposobnosti za takve poduhvate. Ovaj turnir biti i dobra prilika za promociju Beograda, a očekujemo ljubitelje košarke iz cele Evrope - poručio je gradonačelnik.

Sednici je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

#Beograd

#Evroliga

#Košarka

#Siniša Mali

'