AKTUELNO

Rekonstrukcija starog novosadskog puta do Beograda, na deonici od Sremskih Karlovaca do Banstola, biće završena u narednih pet meseci, izjavio je danas predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović i najavio planiranje brzih saobraćajnica od Novog Sada do Zrenjanina i od Zrenjanina do Beograda.

- Radi se, pre svega, državni put na delu od Banstola do Sremskih Karlovaca. Ove godine rekonstruisaće se gotovo sedam kilometara, sledeće godine, nadamo se, dodatnih 4,5 kroz same Sremske Karlovce - rekao je Mirović, ističući da je to važno za Sremske Karlovce kao opštinu sa bogatom tradicijom, ali i snažnom budućnošću.

Prošle godine je obnovljeno tri kilometra, ove godine će biti obnovljeno 13, a naredne godine će se nastaviti radovi prema zapadnom kraju Fruške gore.

Mirović je poručio da je to važno za turizam, razvoj privrede i za "sve ono što Fruška gora može da bude u budućnosti" i najavio niz malih projekata koji znače, kako je rekao, buđenje Fruške gore u pravom smislu.

Govoreći o brzim saobraćajnicama od Novog Sada do Zrenjanina i od Zrenjanina do Beograda, sa po četiri trake, rekao je da se već u drugoj polovini ove godine može očekivati ugovor i najavio radove na studiji izvodljivosti i idejnom projektu.

Kako je istakao, srećna okolnost je to što na tim deonicama nema previše nerešenih imovinskih odnosa i Banat će biti povezan sa Beogradom i Novim Sadom, što je znacajno jer u Banatu ima mnogo nerazvijenih opština.

Ove godine se obeležava 170 godina od Majske skupštine, a Mirović je naglasio da su tada donete važne odluke.

Očekuje, kako je rekao, da na obeležavanje jubileja dođu najviši predstavnici Srbije, kao i patrijarh Irinej.

Mirović je najavio i svečanu sednicu pokrajinske vlade i akademiju i istakao da će jubilej biti povod za neke važne odluke o Sremskim Karlovcima kao što su obnavljanje posebnog budžetskog fonda i potpuna obnova u infrastrukturnom smislu.

#Igor Mirović

#Rekonstrukcija

'