AKTUELNO

Iako je vikend, nije bilo puno alkoholisanih osoba i tuča.

Prema rečima portparola Hitne pomoći Nade Macure, lekarske ekipe su imale 120 intervencija, od čega 21 na javnom mestu. U pet udesa lakše je povređeno sedam osoba.

U 21:35 časova na uglu Ulice Majora Jagodića i Mihajla Gavrilovića na Senjaku lakše je povređen 36-godišnji muškarac i prevezen u Urgentni centar.

Na uglu Gočke i Ulice Djuje i Dragoljuba u Rakovici u 22:08 časova povređen je 36-godišnji muškarac, koji je zbrinut na mestu događaja. On je odbio transport i dobio uput.

Dve osobe su lakše povrede zadobile u 23:25 časova u Bulevaru Mihajla Pupina kod broja 171, nakon čega su prebačene u KBC Zemun.

U Ulici Vojvode Stepe kod broja 470 u 05:03 časova lakše je povređen 25-godišnji muškarac i potom prevezen u Urgentni centar.

U 05:27 časova u Ulici Dragoslava Srejovića kod baze "Beograd puta" lakše su povređene dve muške osobe od 32 i 34 godine, koje su nakon ukazane pomoći odbile dalji transport.

Prema rečima Nade Macure, nije bilo mnogo alkoholisanih osoba niti povređivanja u tučama, dok su se za pomoć najviše javljali astmatičari i oboleli od maligniteta.

Tokom jučerašnjeg dana zabeležen je povećan broj intervencija – 130, od čega 46 na javnom mestu uključujući 10 saobraćajnih nezgoda, od kojih je jedna bila sa teškom traumom pešaka, a dogodio se i jedan pas sa visine i jedno povređivanje nožem.

Dežurne ustanove:

KBC Bežanijska kosa

KBC Zvezdara

Urgentni centar

Institut za majku i dete

Pasterova klinika za očne bolesti

Savet lekara:

Kako preporučuje doktorka Nada Macura, dan treba provesti u prirodi, a posebno se preporučuje boravak na otvorenom od 11 do 15 časova, kada se umanji jutarnja zagađenost vazduha i kada je dnevna temperature na svom maksimumu.

Jako je važno dobro se pripremiti za početak nove radne nedelje i odmoriti se.

Doktorka Macura savetuje oprez u saobraćaju, a o zdravlju posebno treba da povedu računa pacijenti sa lošom moždanom cirkulacijom.

I. P.

#Beograd

#Bolnica

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Sudar

'