AKTUELNO

Povodom Dana Vojske Srbije - 23. aprila, Vojnomedicinska akademija je danas organizovala 22 vrste različitih besplatnih specijalističkih pregleda.

Pregledi su obavljeni u kabinetima za abdominalnu, vaskularnu, ortopedsku, plastičnu, grudnu medicinu, kao i kod kardiohirurga, maksilofacijalnog i neuro hirurga, urologa, oftalmologa, otorinolaringologa, kardiologa, endokrinologa, gastroenterologa, hematologa, pulmologa, reumatologa, nefrologa, dermatologa, neurologa, psihijatra, pedijatra i nutricioniste, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Najavljeni pregledi zakazivani su na osnovu telefonskih poziva, a interesovanje građana bilo je toliko veliko te je većina pregleda zakazana već u prvim satima nakon predviđenih termina.

Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević rekao je da ta ustanova redovno organizuje otvorene preglede za građane, što znači da mogu doći i građani koji nemaju knjižicu.

- Samo u ovoj godini organizovali smo preglede specijalista povodom Dana VMA i tokom Festivala zdravlja u Domu Vojske, a još uvek traju preventivni pregledi za rano otkrivanje raka grlića materice i dojke. Danas želimo da doprinesemo obeležavanju Dana Vojske na način na koji to najbolje znamo na VMA, lečeći ljude - rekao je on.

U ovom terminu za zakazivanje, zakazano je oko 300 pacijenata, a očekuje se da ukupan broj pregleda bude veći, navodi se u saopštenju.

#Pregled

#VMA

#Zdravlje

'