AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas 50-oro dece iz Kosovskog Pomoravlja, koja borave u poseti Beogradu.

Vučić je u zgradi Predsedništva pozdravio decu iz Kosovske Kamenice, Kosovske Vitine i Gnjilana, i poručio im da je zgrada Predsedništva njihova kuća.

- Želim da se upoznate s istorijom ove zgrade i istorijom vaše i naše zemlje. Znam u kakvim teškim uslovima živite i zato, molim vas, vaše učitelje i vaše roditelje da nastavite da opstajete na svojim ognjištima i da ne skrivate ljubav prema svojoj otadžbini - rekao je predsednik.

Vučić je deci poručio da se bore, uče i budu vredni kako bi jednog dana i oni obavljali funkciju predsednika.

Predsednik je, zatim, pozvao decu da obiđu i njegov kabinet, a posebno se oduševio kada su dve devojčice rekle da žele da jednog dana postanu predsednik Srbije.

Pre nego što se Vučić pozdravio s mladim gostima, generalni sekretar Predsedništva Nikola Selaković pokazao je deci najvažnije prostorije u zgradi.

Foto: Tanjug

Posebno im je skrenuo pažnju na kopije fresaka iz kosovskih manastira, kao i na druge vredne eksponate, ističući da je zgrada predstavlja svojevrsni muzej i mesto gde su poslednjih 100 godina donošene važne istorijske odluke.

Deca Kosovskog Pomoravlja borave danas u Beogradu u organizaciji Kancelarije za KiM. U sklopu posete obići će i zoološki vrt u Beogradu i Hram Svetog Save.

#Aleksandar Vučić

#Kosovo

#deca

'