AKTUELNO

Premijer se nada da će sledeće godine biti uloženo još više sredstava.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je aerodorom "Nikola Tesla" u Beogradu i obišao novoizgađenu platformu za odleđivanje i sprečavanje zaleđivanja aviona.

-Naš aerodrom spada u jedan od najboljih. Posle 40 godina radi se vidikovac, radnici su i danas tu, verujem da će ovo biti jedan od najmodernijih aerodroma. To je prvo mesto sa kojim se ljudi upoznaju kad dođu u zemlju, verujem da možemo da završimo to na dobar način i da ćemo sledeće godine moći da uložimo još više - rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija mora da prati sve svetske trendove.

-Izdvojićemo još više novca za digitalizaciju i modernizaciju kako bismo privukli veći broj putnika. Ove godine smo mnogo uradili, verujem da će sledeća godina biti još bolja. Uskoro ćemo potpisati ugovor za put Pojate-Preljina, to bi spojilo Koridor 10 i Koridor 11, na taj način od Čačka do Niša bi nam trebalo sat vremena - dodao je premijer.

Ukupna vrednost radova na platformi i opreme je oko 556 miliona dinara koje je Aerodrom izdvojio iz sopstvenih sredstava. Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" je u novembru zabeležio, za taj mesec, rekordnih 331.242 putnika, što je za 11 odsto više nego u istom mesecu prošle godine. Aerodrom će krajem godine dočekati više od 4,9 miliona putnika.

Premijer nije želeo da precizira da li će se kandidovati za predsednika Srbije. On je rekao da će kandidat biti poznat krajem januara ili početkom februara kada glavni odbor stranke donese odluku.

O aferi "Čokoladica" Vučić je rekao da ne želi da izaziva tenzije u odnosima sa Hrvatskom i da neće da uzvraća istom merom.

S.A.

#Aerodrom

#Aleksandar Vučić

#Novac

'