AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posetili su danas Institut za strategijska istraživanja u kasarni 'Banjica 2' u Beogradu.

Ministar Vulin je podvukao značaj svih dosadašnjih rezultata Instituta za strategijska istraživanja i posedovanja istraživačkih saznanja o aktuelnim društvenim procesima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je istakao značaj realizacije zadataka Instituta, kao što su aktuelne procene stepena ugroženosti, izazova, rizika i pretnji po bezbednost Republike Srbije, istraživanje iskustava iz postojećih svetskih kriznih žarišta i analiza procesa i činilaca u međunarodnim odnosima, od kojih zavisi bezbednost i međunarodni položaj Republike Srbije.

Vulin je dodao da je neophodno stalno pratiti dešavanja u okruženju i eventualnu njihovu refleksiju na bezbednost Srbije i u tom smislu je izrazio spremnost da Institutu pruži svaku vrstu podrške, između ostalog i kada je reč o saradnji sa akademskom zajednicom.

Govoreći o budućim aktivnostima Instituta, general Diković istakao je važnost veće usmerenosti na zahteve vojne delatnosti i pitanja koja se tiču funkcionisanja sistema odbrane.

Foto: Tanjug

Direktorka Instituta Jovanka Šaranović predstavila je gostima organizaciju, zadatke i rezultate te institucije te najavila predstojeće projekte i aktivnosti.

Čelni ljudi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije razgovarali su s kolektivom Instituta za strategijska istraživanja na sastanku kome su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković i rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna.

Pročitajte još: Skupština, Most na Adi, fontana na Slaviji večeras u plavom

#Aleksandar Vulin

#Banjica

'