AKTUELNO

Ovaj bulevar povezivaće Rakovicu i Vidikovac sa Mostom na Adi što će omogućiti građanima koji žive u tom delu grada da brže stignu do Novog Beograda.

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je radove na izmeštanju dela rasadnika na uglu ulice Pere Velimirovića i Bulevara patrijarha Pavla koji su neophodni kako bi se nastavilo izmeštanje korita Topčiderske reke - prve faze rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla.

Vesić je podsetio da je izmeštanje korita Topčiderske reke počelo pre oko mesec dana i da će biti izmešteno za 20-ak metara, dok će Kaljavi potok koji se uliva u Topčidersku reku biti zacevljen u dužini od oko sto metara. Biće izgrađen i novi most preko novog korita u ulici Pere Velimirovića, nakon čega će početi rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla koji će biti proširen, pojasnio je Vesić.

On je naveo da će taj bulevar povezivati Rakovicu i Vidikovac sa Mostom na Adi što će omogućiti građanima koji žive u tom delu grada da brže stignu do tog mosta, odnosno Novog Beograda.

- Radeći, naišli smo na više od stotinu stabala koje su posadile JP 'Srbijašume' i zbog toga smo doneli smo odluku da, pre nego što nastavimo da radimo, JKP 'Zelenilo Beograd' iskopa sva stabla i da stabla koja su zdrava, a većina ih je takvih, budu zasađena na novoj lokaciji - rekao je Vesić.

Na taj način Grad Beograd pokazuje da vodi računa o zaštiti životne sredine i pošumljavanju, rekao je on i dodao da je prošle godine "Zelenilo Beograd", ne računajući ono što su uradili Sekretarijat za zaštitu životne sredine i "Srbijašume", zasadilo 5.000 stabala na teritoriji Beograda.

Gradski menadžer je najavio da je plan da ove godine bude zasađeno još 5.000 stabala, kao i da je plan da u narednih 15-ak godina više od 30 odsto teritorije Beograda bude pod šumom.

Direktor JKP "Zelenilo Beograd" Slobodan Stanojević je rekao da će stabla iz rasadnika na uglu ulice Pere Velimirovića i Bulevara patrijarha Pavla biti presađena na levu obalu Save, između Gazele i starog tramvajskog mosta.

- Ovo je još jedan naš doprinos očuvanju životne sredine - dodao je on.

#Goran Vesić

'