AKTUELNO

Reč je o potpornom zidu koji će osim za nivelaciju ulice poslužiti i kao fizičko obezbeđenje pešačke zone i zvučna izlolacija.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je da se neće rušiti zid koji se gradi u blizini severne strane glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici i da kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri neće odlučivati šta će se graditi u tom delu grada.

Rakić je u precizirao da je u pitanju "potporni zid" i da Tahiri neće odlučivati šta će se graditi u severnom delu Kosovske Mitrovice.

U blizini glavnog ibarskog mosta u severnom delu Mitrovice radi "nivelacija" Ulice kralja Petra I i šetališta koje je u izgradnji, a da su sa radovima upoznati i predstavnici EU ali i zvaničnici u Prištini.

Tahiri je, kako prenosi portal Kos sev saopštila da je "zid" u blizini Ibarskog mosta u suprotnosti sa zakonima Kosova i sporazumom u Briselu, da će njegova izgradnja biti zaustavljena i da će biti srušen.

Istakla je i da je o ovome sinoć i zvanično obavestila EU, te da je Kosovska policija pregledala lokaciju, Ministarstvo životne sredine Kosova poslalo inspektore na mesto događaja i da se očekuje izveštaj, a da na Kosovo dolazi i delegacija EU.

S.M.

#Edita Tahiri

#Kosovska Mitrovica

#zid

'