AKTUELNO

Izdato je upozorenje zbog snežnih padavina.

Od danas osetno hladnije u celoj zemlji, s pojavom jutarnjih mrazeva (od -4 do 0 °C) i dnevnom temperaturom znatno ispod prosečnih vrednosti. Moguća i pojava ledene kiše.

- Početkom sedmice na severozapadu Srbije i na planinama, a od srede do petka u svim krajevima sneg i stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača - navodi se na sajtu RHMZ-a s naznakon da je upozorenje izdato za period od 19. do 25. marta.

Foto: Tanjug

Sutra će sneg osim na planinama, padati u Srem, Bačka, Podrinje kao i Negotinska i Timočka Krajina. Očekivana temperatura u toku sutrašnjeg dana će biti od nule na severu do 10 stepeni na jugoistoku zemlje.

Foto: RHMZ

Izdato je i hidrološko upozorenje, zbog porasta vodostaja.

- Na Savi kod Šapca 19/20. marta vodostaji će se približiti granici vanredne odbrane od poplava, a kod Jamene i Sremske Mitrovice granici redovne odbrane od poplava sa tendencijom manjeg porasta. Na Mlavi, Peku i Crnom Timoku vodostaji će 19. marta biti u porastu i kretaće se iznad granica redovne odbrane od poplava. Na gornjem toku Južne Morave vodostaji će tokom 19. marta biti u porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa - navodi se na sajtu RHMZ-a.

Foto: Tanjug

Od subote dolazi do postepenog porasta temperature i delimičnog razvedravanja. Očekuje se do 14 stepeni.

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'