AKTUELNO

Javno-komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" saopštilo je danas da će u ponedeljak, 19. marta, podneti krivične prijave protiv NN lica, koja su bacanjem deterdženta u fontanu na Slaviji ugrozila njen rad i nanela finansijsku i materijalnu štetu javnom objektu.

Iz "Vododova" osuđuju uništavanje fontana koje su imovina svih Beograđana i apeluju da se ne ubacuju bilo kakva hemijska sredstva u fontane, jer ometaju njihov rad.

Navode da će fontana na Slaviji, zbog neodgovornosti pojedinaca, morati na kratko da prestane sa radom kako bi se očistile mlaznice i bazen, jer tehnologiji koju koristi hemijska sredstva, poput deterdženta, sprečavaju rad.

- Sipanje deterdženta u fontanu na Slaviji samo je poslednje u nizu takvih bezočnih postupaka. Pre više meseci, na sličan način, na 'udaru' su bile fontane na Tašmajdanu i na Trgu Nikole Pašića - dodaje se u saopštenju.

Preduzeće upozorava i da je pretrčavanje kružnog toka na Slaviji, kako bi se došlo do fontane, i penjanje na samu fontanu veoma opasno.

#Beogradski vodovod i kanalizacija

#Fontana

'