AKTUELNO

Na naplatnim rampama i graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Saobraćaj u Srbiji jutros se odvija uz smanjenu vidljivost, po mokrim kolovozima, a potreban je oprez i zbog mogućih odrona i klizišta, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Porast dnevnih temperatura i povremeno slaba kiša donosi otapanje snega u višim planinskim predelima, ali i potecijalnu opasnost od odrona na putevima koji prolaze kroz useke i klisure, a pored odrona opasnost mogu prestavljati i klizišta, koja mogu biti uzrok i prekida u saobraćaju.

Do danas do 15.00 izvodiće se radovi na asfaltiranju ulaza i nasipanju bankina na deonici Sibnica-Mirosaljci, a za vreme radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Juče je uspostavljen saobraćaj na delu autoputa od naplatne rampe Doljevac na oko jedan kilometar prema Beogradu, kod Orljanskog brda, posle odronjavanja zemlje i kamenja, a saobraćaj se odvija dvosmerno levom stranom autoputa, pravac Leskovac-Niš.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, zadržavanja su do 30 minuta, a na teretnim terminalima na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima Batrovci i Šid, prema Hrvatskoj, oko 60 min.

#AMSS

#Put

'