AKTUELNO

Pre nešto više od godinu dana na prostoru stare pijace u Koceljevi počela je realizacija projketa "Izgradnje savremene tržnice". Prodavcima će biti na raspolganju 2200 kvadrata koji pored prodajnog prostora uključuju galeriju i deo za administraticaju, lokale za izdavanje za različite vrste delatnosti. Tržnica će imati posaban prostor za dostavu robe i parking.

- Reč o kapitalnom projketu koji će uskoro biti stavljen u funkciju. Stara pijaca je bila ruglo. Bila je neuslovna, bez sanitarnog čvora, bez osnovnih uslova. Prostor je bio nehigijenski. Radovi na izgradnji nove tržnice u Koceljevi privode se kraju. Iz dana u dan ovaj objekat poprima svoj konačan izgled – istakao je je predsednik opštine Dušan Ilinčić prilikom obilaska radova.

Foto: Pink.rs/Opština Koceljeva

Vrednost radova je 320 miliona dinara. Najveći deo finansira se iz državnog budžeta i evropskih fondova, dok je oko 15 odsto vrednosti za realizaciju projekta izdvojeno iz opštinske kase.

– Dobili smo objekat koji će moći da se koristi višenamenski. Kvalitet objekta je, rekao bih, odličan. Na krovu pijace postavljeni su solarni paneli, tako da će se buduća tržnica napajati strujom iz obnovljivih izvora energije. Nije bilo lako prodavcima da satima stoje na vetru, kiši, snegu, nudeći proizvode na starim, oronulim tezgama. Nije bilo mnogo bolje ni kupcima. Sada se slika u potpunosti menja - rekao je Ilinčić.

Foto: Pink.rs/Opština Koceljeva

Ovaj kraj beleži veliki broj domaćinstva koji se bavi proizvodnjom voća i povrća. Pored toga što kupci dolaze lično da pazare u gazdinstvima, značiće im tržnica. Inače, Koceljeva je organizator Festivala zimnice, gde se tokom dvodnevne manifestacije proda na hiljade teglica prerađenog voća i povrća.

Autor: Dalibor Stankov