AKTUELNO

"Pripazite da ostavite plažu bezbednom"

Letovanje je ono čemu se radujemo cele godine, pogotovo kada smo deca. Ali za trogodišnju devojčicu Emili iz Edinburga odmor na plaži postao je mučna agonija, nakon što je "spržila" stopala na pesku, na mestu gde se pekao roštilj.

Majka devojčice Džil Šo opisala je kako se zabavno putovanje pretvorilo u užas nakon što je Emili počela da vrišti kada je zakoračila na pesak. Zbog incidenta mala Emili nije mogla da hoda, a noge su joj bile umotane u zavoje.

Džil iz Edinburga je sada uputila iskreni apel svima koji uživaju u roštilju ili vatri na plaži da se postaraju da ostave mesto bezbednim kada odu kući.

- Vrištala je da joj noge gore. Nikada je nisam videla toliko u bolu. Napunili smo kantu vodom i imali smo vreću leda, pa sam sve to koristila da ih ohladim dok moj partner nije stigao da je odvede u bolnicu - ispričala je majka.

Džon Rasel ju je odveo u bolnicu, gde su lekari koristili sterilizovanu vodu i pamuk. Morali su je prikovati za krevet jer je bila jako uznemirena. Zatim su joj "ispucali" plikove i ukonili opečenu kožu, potom sterilisali i uvili u zavoje, prenosi "Dailyrecord".

Autor: Dubravka Bošković