AKTUELNO

Mnogi turisti iz Srbije već su otputovali na omiljena letovališta, a veliki broj naših građana letuje baš u Grčkoj.

Uveliko se na društvenim mrežama razmenjuju iskustva i saveti za bolju uštedu, ali i polemiše o ovogodišnjim cenama koje su u nekim mestima skočile u odnosu na prethodnu sezonu.

U Fejsbuk grupi Grčkainfo pojavila se objava sa fotografijom jedne taverne u Leptokariji gde je Srpkinja fotografisala cene kuvane hrane, koje su oduševile mnoge.

U ovom grčkom ugostiteljskom objektu postoji cenovnik na grčkom, ali i na srpskom jeziku, a poslužuju se i neka srpska jela. U suštini sva jela koštaju od pet do 7,5 evra, dok je porcija salate 2,5 evra. Na primer grčka musaka košta šest evra, pljeskavice, pohovana piletina i špageti sa mlevenim mesom takođe, dok su za evro skuplji teleći gulaš, orada i pohovani oslić koji iznosi 7,5 evra.

Ima i jeftinije od ovoga, a to su porcija pasulja i batak koji košta pet evra. U ponudi su kupus salata, cvekla, paradajz, tzatziki, feta sir i zelena salata, a cena po porciji iznosi 2, 5 evra.

- Skroz prihvatljivo, jeftinije nego štrand u Novom Sadu - piše u prvom komentaru, dok u narednom stoji:

- Za svačiji džep, porcije su minimum 300 grama.

CENOVNIK

Grčka musaka 6 evra

Lazanje sa mesom 6 evra

punjeni patlidžani sa mesom 6 evra

piletina sa povrćem 6 evra

teleći gulaš 7 evra

grčke pljeskavice 6 evra

špageti sa mlevenim mesom 6 evra

rologano pile 6,5 evra

pohovana piletina 6 evra

batak 5 evra

pasulj 5 evra

orada 7 evra

kotleti od svinjskog vrata 6 evra

pohovani oslih 7,5 evra

lazanja sa spanaćem 6 evra

pileće pljeskavice 6 evra

grašak 5 evra

SALATE SU PO 2,5 EVRA

kupus

cvekla

paradajz

tzatziki

feta sir

zelena salata

Međutim, neki su upozorili buduće posetioce da lokal ne radi uveče.

- Rade od 10 do 16h. Ako hoćete da uzmete ručak na primer oko 15h dođete i rezervišete pre podne, zato što većš posle jedan pola dva ima manje hrane i slabija ponuda, sve se proda. Sve im je jako ukusno i uz sve to uvek ide pire krompir ili pečeni krompir - piše u jednom od komentara.

Autor: Snežana Milovanov