AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je na društvenim mrežama vest koja će obradovati sve vozače.

- Od juče na delu moto-puta M11 (bivši auto-put) koji prolazi kroz Beograd na moj predlog, kao ministra nadležnog za saobraćaj, omogućeno je svim vozilima da slobodno koriste nekadašnju 'zaustavnu traku' - napisao je Vesić na svom Instagram profilu.

Zaustavnu traku, kao voznu, moguće je koristiti na sledećim deonicama:

petlja Bežanijska kosa - petlja Tošin Bunar, petlja Tošin Bunar - petlja Geneks, petlja Geneks - petlja Arena, petlja Arena - petlja Sava Centar, petlja Autokomanda - petlja Dušanovac, petlja Dušanovac - petlja Medaković u smeru ka Nišu

petlja Autokomanda - petlja Hitna Pomoć, petlja Sava Centar - petlja Arena, petlja Arena - petlja Geneks, petlja Geneks - petlja Tošin Bunar, petlja Tošin Bunar - petlja Bežanijska kosa u smeru ka Šidu.

Kako bi svi vozači znali na kojoj deonici mogu da koriste zaustavnu traku, na početku te deonice kao i na ulazima na moto-put postavljen je saobraćajni znak koji stavlja do znanja da je bivšu zaustavnu traku sada moguće koristiti od strane svih vozila.

Na znaku je nekada zaustavna traka obeležena isprekidanom linijom što govori da mogu svi da je koriste.

"Na ovaj način ubrzavamo saobraćaj koji se odvija na moto-putu M11 i smanjujemo gužve", navodi ministar Vesić.

Uskoro ću Vladi Republike Srbije da predložim da taj moto-put dobije ime moto-put 'Branko Pešić' po legendarnom gradonačelniku Beograda koji je ovaj put sagradio. Kako je predsednik Vučić juče govorio u Nišu o kralju Milanu 'pamte se u istoriji oni koji sagrade nešto za svoju državu'. Branko Pešić je sagradio ovaj put.

Autor: Marija Radić