AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je čestitke povodom 5. marta, Dana obaveštajne službe i Dana Vojnoobaveštajne agencije.

Čestitajući svim pripadnicima obaveštajne službe Dan službe, Vulin je istakao da su oni u protekloj godini pokazali punu neophodnost i opravdanost njenog postojanja zahvaljujući visoko obrazovanom i profesionalnom kadru, kvalitetnom ljudskom potencijalu, osavremenjavanju sistema prikupljanja i obrade podataka i primeni svetskih standarda.

- Uz želju da sa jednakim uspehom rešavate izazove koji vam predstoje i na taj način obezbeđujete stabilnost sistema odbrane Republike Srbije, čestitam vam praznik - ističe se u čestitki.

Čestitajući svim pripadnicima Vojnoobaveštajne agencije njihov dan, ministar Vulin je istakao da su oni, izvršavajući profesionalno postavljene zadatke, pokazali ste da su ključni činilac obaveštajno-bezbednosnog sistema, kako Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, tako i Republike Srbije.

- Čestitam vam praznik i želim da u narednom periodu još više unapredite rad Agencije, u šta sam uveren da ćete uspeti - napominje se u čestitki.

Kako se podseća u saopštenju, 5. marta 1884. godine doneta je Uredba o đeneralštabnoj struci, kojom je prvi put u modernoj srpskoj državi ustanovljena organizaciona celina vojske koja se isključivo bavila vojnoobaveštajnom delatnošću, odnosno definisana uloga generalštabne struke, kao i organizacija i delokrug rada Glavnog Generalštaba, koji se sastojao od tri odeljenja.

#Aleksandar Vulin

#čestitka

'