AKTUELNO

Radovi podrazumevaju izmeštanje korita Topčiderske reke i izgradnju novog mosta, nakon čega će početi rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla.

U Beogradskoj opštini Rakovica počela je prva faza rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla koja podrazumeva izmeštanje korita Topčiderske reke, a radove su obišli ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradski menadžer Goran Vesić.

Stefanović je rekao da mu je drago što vidi da se u Beogradu stalno nešto radi jer je smatra da je za građane važno da se rešavaju pitanja kanalizacije, vodovoda, puteva, domova zdravlja, bolnica, porodilišta, škola.

- Nama je važno da gradimo, da pokažemo da iza nas stoji tim stručnih i sposobnih ljudi koji vam ne pričaju nekakve priče...želimo da svaki posao uradimo pošteno po zakonu, da to građane najmanje košta, a da dobiju najbolji mogući kvalitet - istakao je Stefanović.

Dodao je da u Rakovici urađeno mnogo toga - infrastukturni projekti, ritejl park, novi Dom zdravlja na Labudovom brdu...

- Mi hoćemo da radimo i mi to pokazujemo svakoga dana. Iza nas su škole, vrtići, bolnice, putevi - sve ono što je ljudima potrebno. Hoćemo to da radimo zajedno sa ljudima, da ih pitamo šta je to što je prioritet. Tako smo i ljude iz Rakovice pitali i rekli su nam da je Bulevar patrijarha Pavla prioritet za njihov svakodnevni život - rekao je Stefanović.

Gradski menadžer je rekao da će rekonstruisani Bulevara patrijarha Pavla povezati Rakovicu i Vidikovac sa Novim Beogradom i na brz i efikasan način omogućiti ljudima koji žive u tom delu grada da dođu do drugih delova grada bez problema.

Radovi podrazumevaju izmeštanje korita Topčiderske reke i izgradnju novog mosta, nakon čega će početi rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla, naveo je Vesić i dodao da će bulevar imati po tri trake sa svake strane, trotoare, biciklističku stazu - sve ono što treba da ima jedan moderan bulevar.

- Ovo što sada radimo je dokaz da Most na Adi još nije završen jer most nema smisla bez pristupnih saobraćajnica. Mi smo ove godine završili pristupne saobraćajnice od Tošinog bunara do Mosta na Adi čime smo spojili Novi Beograd. Sada nas čeka kompletna izrada ovih pristupnih saobraćajnica kako bismo građanima omogućili da koriste Most na Adi - rekao je Vesić.

Podsetio je takođe da nijedan veliki infrastrukturni projekat u Beogradu ne može da se uradi bez pomoći Vlade Srbije.

- Oni koji pričaju da mogu sami da rade, pričaju ono što nije tačno. Ni metro, ni kanalizacija koja će koštati oko milijardu evra, ne mogu da se urade bez zajedničkog posla Vlade Srbije, Grada Beograda i opštine - naveo je gradski menadžer.

#Goran Vesić

#Nebojša Stefanović

#bulevar

#izgradnja

'