AKTUELNO

Na poziv i inicijativu predsednice „100 žena Davosa“ dr Anino Emuva, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije Branislava Simanić, potpisala je danas u Kanu, Memorandum o razumevanju sa „100 žena Davosa“.

Asocijaciju „100 žena Davosa“ čine uspešne poslovne žene iz čitavog sveta, a Memorandum o saradnji predstavlja osnov za buduću saradnju sa preduzetnicama iz Srbije, zainteresovanih za širenje poslovanja na drugim tržištima.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovala je počasna članica Sekcije za žensko preduzetništvo PKS Suzana Perić, vlasnica luksuznog brenda, kao I predstavnice Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije.

Foto: Promo

„Ovo je ogromna šansa za sve naše poslovne žene i otvara mogućnosti za dalju internacionalizaciju poslovanja naših privrednica i preduzetnica, kao i širenje njihovih biznisa na međunarodna tržišta. Na nama je da kreiramo šanse i mogućnosti za naše preduzetnice, a na njima je da te šanse i mogućnosti što bolje i kvalitetnije iskoriste i na taj način unaprede svoje poslovanje", rekla je Simanić, prilikom potpisivanja Memoranduma, podsećajući da je u Srbiji pokrenuta i inicijativa WOBA (Women on boards Adria) usmerena na veće uključivanje žena u svim sferama.

Foto: Promo

Predsednica Asocijacije „100 Žena Davosa“ Anino Amuva istakla je da je ova asocijacija posvećena razvoju ženskog biznisa i pružanju podrške preduzetnicama i najavila niz budućih, zajedničkih aktivnosti usmerenih na ekonomskom osnaživanje i umrežavanje žena preduzetnica.

U okviru posete Kanu, Simanić je sa predstavnicima organizacije „Female Quatien“ i projekta „Water Woman“ razgovarala o mogućnosti uključivanja srpskih preduzetnica u ovaj projekat koji se bavi održivom budućnošću, a razgovarala je i sa srpskim preduzetnicama koje posluju u Francuskoj, Jelenom Mandić i Ivanom Labiom, članicom organizacije 'Women of Monaco' koja je nedavno dobila priznanje za svoj "Green energy" projekat.

Foto: Promo

„Važna nam je podrška naših uspešnih poslovnih žena u Francuskoj, jer one mogu svojim kontaktima mnogo da pomognu našim preduzetnicama u poslovanju. Naredne godine planiramo, uz njihovu pomoć i podršku, B2B sastanke sa nekim od najuspešnijih poslovnih žena iz njihovih udruženja" istakla je Simanić.