AKTUELNO

Evropska Hematološka Asocijacija (EHA) je ukazala veliku čast i dodelila je Prof. Dr. sci. Dr. med. Nadeždi Basara i Crnogorskom udruženju onkologa i hematologa- CUOH, akreditaciju prvog međunarodnog kongresa onkologa i hematologa na Balkanu.

Osim pokroviteljstva 1. Međunarodnog kongresa onkologa i hematologa, 24. - 26. okt. 2024., u Bečićima, Crna Gora, od strane Nemačko/Švajcarsko/Austrijskog udruženja onkologa i hematologa- DGHO, Prof. Dr. Basara je ovaj kongres, u organizaciji Crnogorskog Udruženja Onkologa i Hematologa, u kome su učlanjeni lekari iz većine balkanskih zemalja, akreditovala i na evropskom nivou, jednom od najviših kategorizacija za kongrese, sa maksimalnim mogućim EBAH (European Board for Accreditation in Hematology), 13,5CME- bodova za lekare koji će učestvovati na kongresu.

Za ovakav uspeh najviše su zaslužna svetska imena iz medicine, 12 vrhunskih profesora medicine iz Nemačke, od ukupno 35 predavača, koji su se rado odazvali pozivu svoje koleginice, Prof. Dr. med. Nadežde Basara.

U okviru kongresa, prvog dana, 24. okt. održaće se i 2. Informativni Forum za pacijente, na kome će se, posle uvodnih predavanja Profesorke Dr. Basara i njenih koleginica i kolega, održati forum, na kome će pacijenti iz balkanskih zemalja, njihova bliža rodbina i njihovi lekari moći da postave pitanja u vezi hematoloških i onkoloških bolesti. Ulaz će biti, kao i kod prvog Foruma, slobodan za sve zainteresovane!

Autor: Iva Besarabić