AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišli su danas objekat u Ulici Save Tekelije na Vračaru gde će, nakon rekonstrukcije i adaptacije, biti smeštene nove prostorije Gradskog centra za socijalni rad - Odeljenje Vračar.

Stanisavljević je rekla da se nastavlja sa obnavljanjem i ulaganjem u ustanove socijalne zaštite u Beogradu, te da se problem neadekvatnog prostora ove ustanove na Vračaru rešava nakon deset godina.

- U Ulici Maksima Gorkog ova ustanova nije imala adekvatne uslove. U pitanju je stambena zgrada koja nije prilagođena osobama sa invaliditetom, kao ni porodicama. Ovaj prostor u Ulici Save Tekelije je opština Vračar opredelila za Centar za socijalni rad. Grad Beograd, Sekretarijat za socijalnu zaštitu će kompletno renovirati objekat i očekujemo da će se do kraja aprila ustanova preseliti u ove nove prostorije - navela je ona.

Direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović je istakla da je ulaganje grada u renoviranje prostora za novo odeljenje Gradskog centra za socijalni rad Vračar značajno iz više razloga.

- To je bitno ne samo zbog toga što smo koristili nenamenske prostorije već i zbog toga što će novi prostor biti po odgovarajućim standardima i za korisnike i za zaposlene. Opština Vračar je opština sa najstarijim stanovništvom, koje je u dubokoj demografskoj starosti, tako da se i povećava broj korisnika koji koriste usluge Centra za socijalni rad - navela je Pavlović.

#Centar za socijalni rad

#Goran Vesić

#Vračar

'