AKTUELNO

Ne postoji vozač kom se na kontrolnoj tabli nisu pojavile neke lampice, za koje nije bio siguran šta znače, ali jasno ukazuju na problem sa automobilom.

Pojedine su toliko česte da i vrapci na grani znaju šta znače, a neke su, ipak, nepoznate, ali zahtevaju hitnu intervenciju, kako bi vam vozilo ostalo u funkciji.

Neke od važnih su sledeće:

'Aladinova lampa' znači nedostatak ulja u motoru, dok, takozvana, 'slavina' ili chek engine lampica ukazuje na nepravilnosti u radu motora.

Crveni uzvičnik u krugu govori vam da proverite nivo kočenog ulja, a termometar upozorava na nedostatak rashladne tečnosti.

Simbol uzvičnika u 'vazi' ukazuje na nedostatak pritiska u gumama, dok je znak kruga sa isprekidanim linijama sa strane pokazatelj da imate problem sa kočnicama, a crveni volan predstavlja grešku sa servo upravljačem.

@kit_commerce

🚗✨ Hej, vozači! Da li vas zbunjuju te lampice na kontrolnoj tabli? 🤔💡 🎥 U današnjem videu otkrivamo šta zapravo znači svaka od njih! Od niskog pritiska ulja do upozorenja za greške na motoru - sve što treba da znate da vozite bez brige! 👇 Komentarišite koja lampica vam se najčešće pali! #autodelovi #lampiceupozorenja #autodelovionline #kitcommerce

♬ original sound - KIT Commerce

Autor: