AKTUELNO

Jako nevreme praćeno neverovatnim gradom veličine jajeta protutnjilo je kroz Užice, Požegu, Loznicu, Ivanjicu i Novi Pazar, a sada su se na društvenim mrežama pojavili i snimci posledica nakon oluje. Usled jake oluje koja je pogodilo Novi Pazar Gradski štab je proglasio vanrednu situaciju.

Usled jakog nevremena koje je pogodilo Novi Pazar Gradski štab je proglasio vanrednu situaciju.

- Došlo je od urušavanja puteva, voda se izlila u velikom broju gradskih i prigradskih ulica. Na svu sreću nema povređenih lica. Zbog težine novonastalog stanja proglašena je vanredna situacija - potvrđeno je za RInu u Gradskom štabu.

Video: Privatna arhiva

Proglašena vanredna situacija u Novom Pazaru

- Pojedini seoski putevi su prekinuti. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, radi sa na sanaciji štete po prioritetima. Tokom noći će ekipe Štaba za vanredne situacije dežurati i pratiti vodostaj reka - dodaju u Gradskom štabu za vanredne situacije.

Izlila se kanalizacija

U Novom Pazaru zbog nevremena su ulice gotovo neprohodne, izlila se kanalizacija

Velika materijalna šteta pričinjena je i usled izlivanja kanalizacije, jer sistem nije mogao da primi ogromnu količinu vode u kratkom vremenskom periodu.

Video: Privatna arhiva

Užice potopljeno

Podsetimo, nevreme koje je pogodilo Užice i okolinu, izazvano velikom količinom kiše i grada, ostavilo je za sobom strašne scene. Kada su se kiša i grad sručili, mnoge ulice su se brzo pretvorile u rečna korita, poplavljena vodom.

Vozači koji su se zatekli na ulicama tokom oluje automobilima su se probijali kroz velike količine vode. Saobraćaj je bio usporen, a pojedini vozači su se sklanjali sa strane.

Pao grad veličine jajeta

- Ledenice su bile veličine oraha, padao je jako i intenzivno. Na mom vozilu je od siline nevremena napuklo čak i vetrobransko staklo. Kako bi sprečili veću katastrofu na vozilu, stali smo na benzinsku pumpu dok oluja ne prođe - rekao je za Rinu jedan od očevidaca.

Foto: Privatna arhiva

Još uvek nije poznato da li je ovo nevreme nanelo štetu poljoprivrednim kulturama u ovom kraju, ali sudeći po njegovoj jačini malo je verovatno da je prošlo bez posledica po poljoprivrednike.