AKTUELNO

Stevica Deđanski, politički analitičar pozitivno je ocenio početak borbe za srpske interese i pravdu iz Hrama Svetog Save.

- Simbolično, to je jako važno, a i pokazuje čvrstu rešenost i volju predsednika Srbije Aleksandra Vučić i celog njegovog tima koji se bori da se ispravi nepravda. Nepravda u dosta slučajeva caruje, a na nama je da damo sve od sebe - naveo je Deđanski.

Kako je rekao, početak borbe iz Hrama Svetog Save uz blagoslov patrijarha Porfirija je od izuzetnog značaja.

- Ovde samo zlonameran, ali su velika, može da uputi kritiku - istakao je Deđanski i dodao:

U celoj toj nepravdi koja nam se nanosti nije ni loše da to bude kršenjem pravnih normi. Zemlje znaju da je to politička platforma.

Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima je naveo da nije sporno da se u Srebrenici dogodio veliki zločin.

Foto: TV Pink Printscreen

- I predsednik Vučić je bio da se pokloni žrtvama u Sreberenici. Mi kao narod treba da se susretnemo sa istinom, ali i drugi treba da se postave na isti način. Ne vidim da se neko u regionu suočio sa onim što je učinjeno srpskom narodu i u Prvom svetskom ratu i u Drugom svetskom ratu - istakao je Ibrahimović.

Kako je rekao, rezolucija o Srebrenici je politička deklaracija koja ne obavezuje, ali se zne da li će se to menjati u narednom periodu.

Autor: